Пекарня як бізнес

Пекарня бізнес на випічці. Як відкрити пекарню.

Практично в кожному продуктовому супермаркеті є своя міні пекарня, і це неспроста, численні дослідження доводять, що запах свіжоспечених булочок, хліба та іншої випічки значно підвищує купівельний попит. Свіжоспечена продукція дуже добре користується попитом, навіть якщо ціна на неї злегка завищена. Споживач завжди готовий купувати свіже та випічка в цьому плані стоїть на першому місці.

У цій статті мова піде про відкриття міні пекарні з торгівлею свіжою випічкою прямо біля виробничого цеху.

Приміщення для пекарні.

Для організації міні пекарні з можливістю торгівлі свіжою випічкою там же безпосередньо в одному приміщенні, оптимальним варіантом буде розташування пекарні в жвавому прохідному місці.

Приміщення під пекарню має, перш за все, відповідати вимогам СЕС:

Наявність каналізації та водопостачання.

Водонепроникна підлога з миючим покриттям, переважно з плитки.

Наявність облицювання з плитки на стінах висотою не менше 175 см.

Наявність підсобних приміщень – склад, гардероб, туалет.

Стеля повинна бути побілена або облицьована миючими матеріалами.

Наявність припливно – витяжної вентиляції.

Не допускається розміщення пекарні в підвальних приміщеннях.

Також згідно, вимог пожежної інспекції:

Приміщення повинно обов’язково мати два входи виходи.

Оздоблення стін і стелі всередині приміщення не повинно бути з легкозаймистих матеріалів.

Обов’язкова наявність протипожежної сигналізації та засобів пожежогасіння.

Устаткування для пекарні.

Організувати виробництво випічки можна двома способами – з повним циклом і не повним. Не повний цикл полягає в використанні вже готового замороженого тіста, де немає необхідності в повному комплекті обладнання.

Для пекарні з повним циклом виробництва знадобиться обладнання:

  • Борошнопросівач.
  • Тістомішальна машина.
  • Тісторозкачувач.
  • Розстоїчна шафа.
  • Піч конвекційна.
  • Столи для оброблення тіста.

Але якщо виробництво буде мати неповний цикл, то знадобиться менша кількість обладнання:

  • Конвекційна піч.
  • Морозильна камера для тіста.
  • Столи.
  • Візок для випічки.

При купівлі обладнання виробник проводить навчання роботі з обладнанням персоналу замовника.

Для пекарні знадобиться інвентар: – форми, лопатки, валики для тіста, скребки кондитерські, пензлики силіконові, рукавиці, подільники, валики голчасті для тіста, щипці, віночки, набір кондитерських насадок, качалки, роликові ножі та інше.

Для реалізації своєї продукції знадобиться торгове обладнання:

Для підтримання проекту реклама в низу 🙂
  • Вітрини.
  • Шафи для випічки.
  • Касовий апарат.
  • Стіл продавця.

Пекарне обладнання потрібно підбирати виходячи з типу виробів, які будуть готуватися на пекарні, частина обладнання може і не знадобитися для певного виробничого циклу.

Як відкрити пекарню.

Для відкриття пекарні можна зареєструвати ПП, але якщо планується відкриття мережі пекарень, або буде кілька засновників то тут не обійтися без «ТОВ».

 

Укладення договору оренди на приміщення. Перед тим як укласти договір оренди потрібно зробити ксерокопію плану приміщення і поцікавитися в СЕС, а також у пожежній інспекції на предмет відповідності приміщення під розміщення в ньому пекарні.

Насамперед потрібно замовити дизайнерові проект планування приміщення під пекарню. Якщо буде потрібно перепланування приміщення, то проект потрібно погоджувати з БТІ.

Проект планування пекарні потрібно також узгодити з будівельниками, які будуть робити ремонт, якщо він, звичайно, знадобиться в приміщенні. Якщо приміщення вже з ремонтом і відповідає вимогам для розміщення пекарні, то графу витрат по ремонту можна викреслити.

Далі для відкриття пекарні необхідно отримати наступні дозволи:

У міській або районній адміністрації отримати дозвіл на здійснення виробничого бізнесу.

Узгодити проект пекарні в СЕС. Потім після ремонту приміщення та встановлення обладнання там же потрібно отримати на виробництво санітарно – епідеміологічний висновок.

Для отримання дозволу в СЕС також знадобиться оформити наступні договори:

На проведення дезінсекції, дератизації (в СЕС є відділ, який займається такими послугами).
На вивезення сміття.
На утилізацію ламп денного світла.
На послуги пральні для прання спецодягу.
Наступний етап пошук постачальника продуктів і укладення з ним договору. Також знадобиться взяти у постачальника сертифікат на продукцію, який обов’язково потребує СЕС.

Перед запуском виробництва знадобиться скласти асортиментний перелік продукції, зробити першу пробну партію випічки, здати її в лабораторію на аналіз і в СЕС отримати санітарно – епідеміологічний висновок на готову продукцію.

У Держпожнагляду отримати дозвіл на експлуатацію приміщення під пекарню.

Далі слідує отримання дозволу в екологічній інспекції.

У відділі реєстрацій контрольно касових машин потрібно зареєструвати касовий апарат.

Згідно, постанов місцевої влади, для відкриття пекарні можуть знадобитися додаткові документи.

Оформити всі документи можна самостійно, або звернувшись в спеціалізовану юридичну фірму.

Заключним етапом відкриття пекарні буде виготовлення вивіски та рекламні матеріали, а також прийом на роботу персоналу.

Пекарня бізнес на випічці.

Оцініть, будь ласка :-)
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Пост!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *